Rawan dan tulang belakang yang sihat
Rawan mencegah tulang daripada haus dan reput & tulang belakang melindungi sistem saraf
Rangka tulang manusia yang normal terdiri daripada 206 batang tulang dan 143 sendi.
Tulang terdiri daripada 70% kolagen, kalsium dan fosforus.
Tulang menyumbang kepada satu perempat daripada berat badan.
Ketumpatan tulang mula merosot selepas umur 30 tahun. Penuaan tulang berlaku berikutan penuaan tubuh badan
Keasidan badan disebabkan oleh pemakanan yang tidak sihat seperti pengambilan nasi putih, tepung gandum putih, daging merah, lemak, alkohol, minuman ringan, gula putih, garam putih, dan makanan berproses yang berlebihan. Untuk meneutralkan keasidan itu, badan terpaksa melepaskan ion kalsium yang bersifat alkali daripada sum-sum tulang untuk mengekalkan kesihatan. Pelepasan ion kalsium yang berlebihan membawa kepada penurunan jisim tulang, osteoporasis, artritis dan penyakit lain yang berkaitan dengan tulang.
Penyakit yang berkaitan dengan tulang
Kerosakan pada mana-mana bahagian tulang belakang membawa padah yang teruk!
Kerosakan rawan di antara tulang belakang akan meningkatkan tekanan pada saraf tunjang. Simpton yang biasa dialami adalah sakit kepala, ketidakselesaan, sakit belakang, lumpuh dan keresahan. Simpton yang lebih serius termasuk kecacatan sendi, lumpuh sebahagian badan atau lumpuh seluruh badan.
Artritis
Jutaan orang di seluruh dunia menderita akibat artritis.
Kesakitan yang tidak tertahan dan menyebabkan pergerakan terjejas!
Kini, artritis merupakan penyakit yang lumrah. Ini merupakan salah satu punca utama kehilangan keupayaan bergerak. Simpton yang awal penyakit ini adalah kesakitan, iaitu sakit teruk dan berpanjangan sehingga menjejaskan aktiviti harian seperti berjalan, memakai baju, mandi, bekerja dan sebagainya. Tambahan pula, artritis menyebabkan insomnia, neurastenia dan penyakit yang serius.
BONE- M
PENYELESAIAN MENYELURUH DENGAN FORMULASI EKSLUSIF
Bone-M Longrich terhasil daripada bioteknologi German. Bahan-bahan utamanya telah diadun secara bersenergi, termasuk kolagen hidrolisis sehalus 3000 dalton dan pati manggis yang mujarab untuk anti-keradangan. Kedua-duanya sangat mudah diserap oleh badan, tulang, tendon dan tisu penghubung, disamping mencepatkan pertumbuhan semula tisu rawan.
Kandungan Bone-M
Kajian oleh Oessar et. al. (1999) mendapati penyerapan kolagen hidrolisis berlaku dalam masa 12 jam pertama selepas pengambilan. Kajian itu mencadangkan bahawa kolagen hidrolisis terkumpul dalam rawan dan dapat merangsang metalbolisme kondrosit. "Chondrocyte metabolisme"
2. Pati Manggis
Kulit manggis didapati mengandungi sebastian alpha-mangostin, beta-mangostin, garcinone B dan garcinone E yang secara kolektif dikenali sebagai xanthones.
Xanthones memiliki khasiat anti-keradangan. Sebastian ini membantu dalam mengekalkan daya tahan badan, menambahkan keanjalan sendi dan telah digunakan secara tradisional untuk membantu dalam sindrom kerengsaan usus dan memperbaik keadaan kulit.
3. Probiotik Anti-keradangan
Probiotik terpilih (lactobacillus spp.) dengan khasiat anti-keradangan meningkatkan IL-10 untuk mencegah artritis reumatoid.
4. Inulin
American Journal of Clinical Nutrition 2005:82:471-476, Kajian menunjukkan inulin (probiotic) menambahkan penyerapan kalsium, pemineralan tulang dan melancarkan pembuangan air besar.
5. Kalsium Laktat
Menurut Jabatan Kesihatan New York state, 99 peratus kalsium dalam badan disimpan dalam tulang dan gigi. Oleh itu, kalsium akan diambil daripada tulang apabila diperlukan. Kehilangan kalsium boleh menyebabkan tulang kita menjadi lemah dan reput.
Kalsium laktat merupakan suplemen pemakanan yang membantu mengekalkan tahap optimim kalsium untuk tujuan pengurusan, rawatan dan pencegahan masalah kekurangan kalsium. Dengan itu, tulang kekal sihat
6. Asid askobik
Vitamin C (asid askorbik) adalah vitamin C larut air. Vitamin ini bertanggungjawab untuk membina kolagen dalam tulang, rawan, otot dan saluran darah.
7. Serbuk Mangga
Kaya dengan fitokimia, mangga adalah sumber yang kaya dengan karotena, vitamin C dan kuprum. Institut Sains Makanan dan Bioteknologi di German mendapati sebastian ekstrak daripada kulit mangga memiliki khasiat anti-keradangan.
8. Isomaltulosa
Isomaltulosa diperlukan untuk pencapaian mental dan fizikal yang optimun. Isomaltulosa melambatkan peyerapan glukosa, mencegah peringkatan dan penurunan mengejut paras glukosa dan seterusnya paras insulin. Menyalurkan sumber tenaga tambahan yang berterusan dan lebih seimbang untuk oto dan otak dalam jangka masa yang panjang dengan kalori sebanyak 4kcal/g.
9. Stevia
Digunakan secara tradisional sebagai pemanis semulajadi yang tidak berkalori, maka sesuai untuk pesakit kencing manis.
Disahkan bahawa kolagen hidrolisis dapat mengurangkan sakit sendi dan menyumbang kepada pertumbuhan semula rawan!
Siapa yang perlukan Bone-M?
- Masalah sakit sendi/ tercedera.
- Selepas menjalani 'operation' bahagian lutut/sendi
- Gout
- kekakuan dan keradangan sendi.
- Warga tua / mereka yang berumur lebih 35 tahun.
- Orang yang mempunyai berat badan berlebihan,
- Perempuan yang menggunakan kasut tumit tinggi
- Menjadikan kulit kembali muda dan lembut.
- Untuk wanita membesarkan buah dada
- Mereka yang berumur lebih 40 tahun tapi masih aktif bersukan seperti bolasapak, badminton dll
- Sakit sendi yang disebabkan oleh sukan atau aktiviti lasak, Bone-M membantu mengelakkan berlakunya kerosakan sendi dan kecederaan otot.
TESTIMONI - Nenek 64 tahun boleh naik tangga 12 tingkat berlari anak - sila saksikan
Arahan untuk pengambilan:
- Diambil ketika perut kosong atau sewaktu makan
- Masukkan satu uncang ke dalam 200ml air bersuhi bilik dan kacau dengan rata
- pengambilan tambahan untuk pesakit artritis
- pengambilan dalam masa jangka panjang melambatkan proses penuaan.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.