Air Alkali - Pi Cup

 -Cup


Menggunakan kuasa alam, Tourmaline (batu elektrik yang menakjubkan) untuk menghasilkan Air Akaline.
Sesetengah orang-orang yang tahu tentang Tourmaline, memanggil ia "batu bersifat elektrik". Tourmaline, 'embeded' dalam penapis  -Cup, secara semulajadi mengionkan molekul air dan mengubah air dalam ∏-Cup bertukar kepada air bersifat alkali sederhana, pH 7.4 ~ 8.5. Tourmaline secara semulajadi mengeluarkan Ion Inframerah Jauh (FIR) dan negatif ion.

Kepentingan Air Minuman Sihat

Air adalah sumber kehidupan dan permintaan rakyat untuk air adalah kedua hanya kepada oksigen. Air ialah 60% hingga 70% berat orang dewasa, dan bertindak sebagai perantara dalam semua aktiviti kehidupan manusia. Seperti air dalam badan boleh meningkatkan penghadaman, metabolisme dan peredaran darah, keseimbangan suhu badan, mengubah nutrien, menyuburkan sel-sel dan mengeluarkan bahan buangan. Kualiti air adalah 'equvalent' kehidupan. Standard terperinci air minuman yang sihat boleh disimpulkan seperti berikut:

1. Tidak mengandungi sebarang bahan-bahan toksik, berbahaya atau berbau busuk.
2. Kekerasan air dalam julat 30 hingga 200 (berdasarkan skala kalsium karbonat).
3. Mengandungi komposisi mineral yang sesuai bahawa badan manusia memerlukan.
4. nilai pH dibentangkan sebagai alkali, 7- 8 pH.
5. Dibubarkan oxigen lebih daripada 6mg / L, dan mengandungi karbon dioksida yang  
    sesuai.
6. Separuh lebar kelompok molekul adalah kurang daripada 100Hz.
7. Bertindak sebagai media pemakanan dengan mempunyai fungsi seperti pembubaran 
    kapasiti, kapasiti penembusan, kapasiti penyebaran, kapasiti metabolik, kapasiti 
    mengemulsi, dan keupayaan pembersihan.


Struktur -Cup

Gambarajah keratan di atas menunjukkan struktur -Cup


  • Double lapisan tailess Vakum  - penebat yang tahan lama, sehingga 6 ~ 8 jam.
  • Penapis 'high net' - Terdiri daripada gred hablur tunggal kasar tanah turmalin, bola ion negatif, turmalin yang berfungsi untuk menghasilkan air alkali yang sederhana, mewujudkan ion negatif dan menyediakan kandungan oksigen.
  • Gabungan Penapis dua lapis - Gabungan penapis bersih yang tinggi dan rendah-net untuk mencapai fungsi yang berbeza dan kesan yang lebih besar.
  • Bahagian dalam ∏-Cup dan 'housing' - memggunakan bahan gred makanan dan mesra alam sekitar dengan keluli khas, tahan lama dan selamat.
  • 'Low Net Filter'- Sebahagian besar  terdiri Pi batu, KDF penapis bahan, bola infra merah jauh, yang boleh memperkayakan zink, merangsang aktiviti molekul kecil, mewujudkan ion negatif, menghapuskan klorin dan logam berat berbahaya. Rendah bersih penapis adalah kekal berkesan tanpa perlu diganti..

Kelebihan ∏-Cup


  • Keseimbangan Alkali
Badan Berasid adalah diantara sumber penyakit, manakala kebanyakan air minuman yang biasa mengandungi sedikit asid dan bila minum dalam masa jangka panjang akan mempercepatkan pengasidan badan. Air yang ditapis oleh Pi-Cup boleh mengawal nilai  pH air dalam julat alkali lemah untuk menjadi bermanfaat untuk membersihkan sisa berasid badan dan meningkatkan persekitaran berasid badan.
  • Molekul Aktiviti Kecil
Dengan teknologi seperti elektrolisis dan inframerah jauh, -Cup mengaktifkan kualiti air dengan menukar ia ke dalam molekul kecil kelompok air. Apabila molekul air kecl ianya menyediakan penembusan yang kuat dan kelarutan yang baik, mudah diserap, meningkatkan peredaran mikro badan dan menggalakkan metabolisma.

  • Anti-Oksidan
Air minuman biasa mempunyai potensi positif yang menggalakkan pengoksidaan dan penuaan. Khusus teknologi negatif air ∏-Cup boleh menyampaikan hidrogen lebih aktif untuk badan dan menghapuskan radikal bebas yang berlebihan, membantu untuk meningkatkan imuniti dan melambatkan proses penuaan.
  • Kaya Dengan Zat Besi
Apabila kombinasi unik filter, -Cup menambah kandungan mineral dalam air dan meningkat unsur surih mengikut nisbah yang paling sesuai untuk tubuh manusia memudahkan air untuk proses penyerapan dalam tubuh badan. Ia juga berkesan untuk mengukuhkan kadar pengekstrakan zink kepada 100% dan meningkatkan imuniti manusia.

  • Anti Kanser
Air minuman biasa tidak membawa ion negatif, tetapi air ∏-Cup adalah kaya dengan ion negatif, yang boleh membawa lebih banyak oksigen untuk badan. Air Pi-Cup juga membantu dalam mengaktifkan sel-sel, meningkatkan kualiti air dan rasa.  Satu satu cara untuk merawat dan mencegah kanser ialah dengan meningkatkan kadar okigen dalam darah.

  • Hapuskan Klorin
Sebagai oksidan yang kuat, klorin boleh menjejaskan mukosa mulut. Trichloromethane yang dihasilkan selepas mendidih adalah kuat karsinogen (bahan yang menyebabkan kanser). Dengan air ∏-Cupia berkesan boleh merendahkan kandungan sisa klorin yang dilarutkan di dalam air dan mencegah kerosakan klorin ketoksikan dalam badan kita.

 ∏-Cup INI BOLEH DIGUNA PAKAI SEHINGGA 20 TAHUN

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.